امروزه تلفنهای هوشمند بخش بزرگی از زندگی مردم کشورهای مختلف را تحت سلطهی خود در آوردهاند. بهترین اختراع بشر، روز به روز در مسیر تکامل، پیش رفت تا اینکه به بخش جدانشدنی زندگی همهی کسانی که آن را در اختیار دارند بدل گشته است. اما موانعی در ساخت تلفنهای هوشمند وجود دارد که آنها را از تسلط مطلق بر دنیای تکنولوژی باز میدارد! احتمالا همهی شما پاسخ آن را میدانید! قدرت سخت افزاری! تنها موردی که باعث میشود تلفنهای هوشمند امروزی نتوانند جانشین شایستهای برای رایانههای شخصی محسوب شوند، عدم بهرهمندی از قدرت کافی است. جایی که شرکتهای بزرگ سازندهی تلفنهای همراه در تلاشند تا با استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای موجود، این موانع را مرتفع سازند و آهسته آهسته به تولید کامپیوترهای جیبی همهکاره نزدیک شوند. اما هدف از اینهمه افزایش قدرت در این گجت چیست؟ خب عوامل بسیار زیادی وجود دارند که وجود سختافزار قدرتمند در گوشیهای هوشمند را میطلبد. برای مثال سرعت و قدرت کافی برای انجام برخی پروژهها، حافظهی کافی جهت ذخیرهی فایلهای ضروری و دسترسی به آنها در هر زمان و هر مکان و با راحتترین روش ممکن، و البته بازی کردن. در این مقاله، به سومین دلیل افزایش قدرت سختافزاری گوشیهای هوشمند، یعنی بازی کردن میپردازیم و گوشیهایی معرفی میکنیم که در سال ۲۰۱۹ میلادی و تا این تاریخ (خرداد ۹۸)، از قدرت سختافزاری کافی برای انجام بازیهای سنگین برخوردارند. در ادامه، با آخرین مقالات سختافزار و معرفی بهترین گوشیها برای بازی کردن (خرداد ۹۸) با ویتامین گیم همراه شوید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، عوامل بسیاری وجود دارد که شرکتها را به سمت تولید گوشیهای هوشمند قدرتمند سوق میدهد. آنها میخواهند گجتی تولید کنند که با اشغال کمترین فضا و با استفاده از قویترین سخت افزاری ممکن، بیشترین بازده را داشته باشد! طبیعی است که در این راه با شکستهای زیادی نیز مواجه شوند. برای مثال قدرت سختافزاری بالا، توان باتری بالایی نیز جهت روشن نگه داشتن دستگاه تحت فشار کارهای سنگین میطلبد و فعلا محقق ساختن همچین امری دور از دسترس است. چراکه نتیجه را در گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۷ شاهد بودیم که البته در سریهای بالاتر، سامسونگ توانست ایرادات آن را شناسایی و مهار کند. در گوشیهای ساخت شرکت اپل نیز شاهد مشکلاتی از قبیل داغی بیش از حد دستگاه هستیم و این درحالیست که باتری گوشیهای ساخت این شرکت از طرفیت بسیار پایینتری نیز برخوردارند و این قدرت سختافزاری بالای آنهاست که مشکل داغی بیش از حد را رقم میزند. البته برخی از کاربران ممکن است با داغی گوشیهای خود مشکلی نداشته باشند و آن را امری عادی جلوه دهند. بله درست است٬ داغی قطعات الکترونیکی امری کاملا عادی است اما این را هم باید در نظر گرفت که اگر قرار باشد به مدت یک ساعت یا بیشتر از گوشی در دمایی بالا استفاده کرد، در مدتی نه چندان طولانی عملکرد دستگاه تحت تأثیر قرار میگیرد و دیگر آن بازدهی اولیه را از آن شاهد نخواهیم بود. توصیحات بدیهی بالا برای شفاف سازی این مسئله بود که تا به این تاریخ نمیتوان گوشی هوشمندی یافت که در عین حال که از قدرت سختافزاری بالایی برخوردار است، نقطه ضعف آزاردهندهای نداشته باشد.
با اینحال برای گجت کوچکی مانند گوشی هوشمند که تازه در ابتدای مسیر تبدیل شدن به یک کامپیوتر جیبی قرار دارد، اشکالات و نقطهضعفهایی از این قبیل کاملا عادی هستند و نمیتوان انتظار چیز بیشتری از آن را داشت. اما قبل از پرداختن به بحث اصلی مقاله که معرفی تعدادی از گوشیهای هوشمند مخصوص بازی است، ذکر چند نکتهی مهم حائز اهمیت است تا مسائلی برای شما عزیزانی که قصد دارید از گوشی هوشمند خود برای بازی کردن استفاده کنید، روشن گردد.
نکتهی اول، مواردی هست که باید در خرید یک گوشی هوشمند گیمینگ به آن توجه داشته باشید. شما نمیتوانید بدون در نظر گرفتن مشخصات یک گوشی، مبلغ زیادی را برای آن خرج کنید. بنابراین مواردی هست که باید حتما مورد توجه قرار گیرند. اول اینکه گوشی موبایلی که خریداری میکنید به هیچ عنوان قرار نیست نقش کنسول را در زندگی شما ایفا کند. این یعنی شما در درجهی اول گوشی را برای رفع نیازهای عادی خود خریداری میکنید نه برای بازی کردن! اما به این نکته نیز توجه دارید که اگر دست روی هر بازی بگذارید، دلتان میخواهد آن بازی بدون هیچ مشکلی روی گوشی شما اجرا شود. با این تفاسیر، اولین و مهمترین بخش هر گوشی، شاید به عقیدهی من، سیستم عامل آن است. بسیاری از افراد هستند که بعد از خرید گوشی از سیستم عامل گوشی راضی نیستند. البته این مسئله زمانی بیشتر به چشم میآمد که ویندوز و بلکبری نیز در جمع سیستم عاملها حضور داشتند. امروزه نبرد، تنها و تنها بین اندروید و iOS است و این دو توانستند طرفداران خوبی برای خود دست و پا کنند. در این مقاله هر گوشی که انتخاب میشود یکی از این دو سیستم عاملها را در خود دارد و همهی آنها نیز بهترین نمایندههای سیستم عاملهای خود هستند. با این اوصاف بسته به نوع کار و نیازتان، سیستم عامل مورد نظر را انتخاب کنید. نگاهی میاندازیم به تعدادی از برتریهای اندروید و iOS بر یکدیگر تا این مسئله کمی ملموستر شود.
بزرگترین مزیتهای iOS نسبت به اندروید: بروزرسانی طولانی مدت برای محصولات و در نتیجه بهرهی گوشی از جدیدترین قابلیتها و بهبود عملکرد آنها. همچنین این بروزرسانیها باعث میشود کاربر به راحتی بتواند گوشی مورد نظر خود را به فروش برساند. دسترسی به برنامهها از طریق فروشگاه خود اپل که فروشگاهی بسیار غنی است و تقریبا تمام نیازهای نرمافزاری کاربران را بر طرف خواهد کرد. اما این مورد به دلیل امنیتی که برای گوشی شما به ارمغان میآورد ارزش دارد و میتوان گفت عملا هیچ ویروس یا عامل مخربی در iOS وجود ندارد که گجت شما را تهدید کند.
بزرگترین مزیتهای اندروید نسبت به iOS: قیمت گوشیها و پرچمدارهای اندرویدی معمولا خیلی کمتر از اپل است. کاربران در سیستم عامل اندروید، امکان زیادی برای شخصی سازی گوشی خود دارند. البته قابلیتهای شخصی سازی در هر دو سیستم عامل تقریبا یکسان است اما نحوهی شخصی سازیها متفاوت! برای مثال، هر دو امکان اضافه کردن ویجتها به نوتیفیکیشن سنتر را میدهند اما گوشیهای اپل تقریبا شکل مشابهی دارند و این در حالیست که اندروید را میتوانید از نظر ظاهری بسیار تغییر دهید. البته نمیتوان این مورد را عامل بسیار مهمی در تفاوت این دو در نظر گرفت اما شاید برای بسیاریها این نکته از اهمیت بالایی برخوردار باشد. مورد دیگر اینکه میتوان برنامههای اندروید را از منابع متنوعی از قبیل پلیاستور (فروشگاه گوگل)، آمازون، Aptoide، گلکسی اپ و منابعی دیگر تأمیین کرد و لذا دسترسی به برنامههای متنوع را آسان میکند و این گزینه در اپلی که تنها منبع برنامهاش فروشگاه رسمی خود اپل است وجود ندارد. البته فراموش نشود که این مسئله نقطه عطفی برای اپل محسوب میشود اما برای آن دسته از افرادی که به راحتی کار اهمیت میدهند، اندروید انتخاب بهتری است.
نکتهی دوم، سختافزار گوشی انتخابی است که اهمیت آن دست کمی از سیستمعامل ندارد. سختافزار بسیار در انتخاب گوشی تأیین کننده است زیرا همهچیز بسته به عملکرد خوب آنها دارد. البته گوشیهای پیشنهادی پایین همگی از سختافزار کاملا قدرتمند بهره میبرند و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد. اما از آن جایی که پرچمداران شرکتهای هواوی، سامسونگ و اپل با پردازندههای اختصاصی خود پا به میدان رقابت میگذارند، توصیحاتی در رابطه با آنها وجود دارد که در لابلای معرفی گوشیها به آنها خواهیم پرداخت. بنابراین تا اینجا تنها نکتهای که میتوان به طور حتمی به آن اشاره کرد، قدرت سختافزاری مناسب همهی این گوشیها است.
نکتهی سوم، باتری گوشی مورد نظر است که متاسفانه در پرچمداران امروزی به یک معذل بدل شده است. با اینحال این مسئله کاملا به شما بستگی دارد! اینکه چقدر در طول روز وقتتان را با استفاده از گوشی میگذرانید و چه استفادهای از آن میکنید. اما با توجه به موضوع مقاله، اگر هدفتان بازی کردن است باید بگویم تقریبا میتوان چند ساعت از این گوشیها استفاده کرد و نباید انتظار چیز بیشتری را داشته باشید.
نکتهی چهارم، دوربین، صفحهنمایش، بلندگوها، جنس بدنه، تعداد سیمکارت و مواردی از این دست هستند که با اطمینان باید بگویم تمامی گوشیهای پیشنهادی زیر کیفیت کاملا قابل قبول و عالی از خود به نمایش میگذارند و جای نگرانی وجود ندارد.
نکتهی پنجم، به قیمت این گوشیها برمیگردد. نمیتوان انتظار داشت قدرت زیاد در گجتی به اندازهی نهایتا ۷ اینچ جمع شود و قیمتی معقولانه داشته باشد! برای مثال، تعداد کمی از گوشیهایی که بتواند از نظر سختافزاری نیازهای کاربران را چه در انجام بازیها و چه در انجام کارهای دیگر مرتفع سازند، قیمتی معادل یک لپتاپ با پردازندهی گرافیکی ۱۰۶۰ خواهند داشت! البته هستند گوشیهایی با قیمت معقولانهتر و در عین حال سختافزاری قدرتمند اما لازم است بدانید سیاست قیمتگذاری در گوشیهای هوشمندی که برچسب -مخصوص بازی- را یدک میکشند، عجیب و غیر قابل باور است.
نکتهی ششم، به مشخصات این گوشیها برمیگردد. شما با پرداخت فرضا ۱۵ میلیون تومان، قرار نیست گوشی هوشمندی داشته باشید که همهی کارهای شما را انجام دهد! اگر با این تصور این مقاله را میخوانید همین الان فکر خرید این گوشیها را از ذهن خود خارج سازید زیرا به هیچ عنوان قرار نیست عملکردی که با پرداخت مبلغی مشخص، از رایانهی شخصی خود دریافت میکنید را با پرداخت هزینهای مشابه در گوشیهای هوشمند نیز دریافت کنید. گوشی مخصوص بازی به خاطر عملکرد سختافزاری مناسب در کنار حجم بسیار کوچکی که اشغال میکند و البته قابلیتهای معمولی یک گوشی هوشمند از قبیل تماس گرفتن و ارسال پیامک در هر زمان و مکان، قیمت بسیار بالایی دارد. نه به خاطر اینکه برای مثال ۱۵ میلیون تومان به طور کلی صرف سختافزار آن شود. بنابراین از آن انتظاری فراتر از آنچه که باید، نداشته باشید و قبل از تماشای نمونههای معرفی شده، سطح توقعات خود را با قیمت آنها هماهنگ نکنید.
نکتهی هفتم، نقطه ضعفهای این گوشیهاست. در بخش ابتدایی این مقاله به صورت خلاصه به این موضوع اشاره کردیم که شرکتها فعلا در ابتدای مسیر تبدیل گوشیهای هوشمند به گجتهای جیبی همه کاره قرار دارند و نمیتوان انتظار داشت که محصول خریداری شده صرفا به خاطر قیمت بالایی که دارد باید بدون نقص باشد. خیر! این گوشیها نیز همانند دیگر گوشیها، با ضعفهایی از قبیل داغ شدن، تخلیهی سریع باتری، در برخی موارد حافظهی کم، کند شدن به مرور زمان و مواردی از این قبیل دست و پنجه نرم میکنند. پس توصیه میکنیم گوشیهای انتخابی را به عنوان یک گوشی هوشمند که صرفا سختافزار قویتری دارد مورد قضاوت قرار دهید، نه با توجه به قیمت آن.
نکتهی آخر اما به فروشگاه مربوطه بر میگردد. همانطور که میدانید ویتامین گیم هیچ فروشگاه مستقلی جهت فروش گوشیهای پیشنهادی ندارد اما در این مقاله سعی شده گوشیهای پیشنهادی از بهترین و معتبرترین وبسایتهای موجود در ایران انتخاب شوند. لذا تمامی محصولات پیشنهادی در بازار ایران موجود هستند و میتوانید با کلیک روی لینکهای درج شده روی نام هر محصول، به صفحهی خرید گوشی مورد نظر خود هدایت شوید. توجه داشته باشید که این گوشیها با توبه به قیمت بسیار بالایی که دارند، مورد بررسی تعداد زیادی از مردم قرار نگرفتهاند؛ لذا برخی از آنها مهمترین مرحلهی آزمون کیفیت خود را که تجربهی مردم است پشت سر نمیگذارند و به همین دلیل تعدادی از گوشیهای گرانقیمت، به دلیل برخورداری از سختافزار مناسب و برند معتبر، پیشنهاد میشوند. بنابراین قبل از خرید، علاوه بر مطالعهی موارد اشاره شده در این مقاله، حتما در رابطه با محصول مورد نظر تحقیقات بیشتری انجام دهید.
میپردازیم به معرفی بهترین گوشیهای هوشمند مخصوص بازی در سال ۲۰۱۹ میلادی (خرداد ماه ۱۳۹۸)

گوشی پیشنهادی شمارهی ۱
گوشی موبایل اپل مدل iPhone XS Max LLA ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت
مشخصات فنی
ابعاد: ۱۵۷.۵× ۷۷.۴ × ۷.۷ میلیمتر
سیمکارت: تک سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر) , پشتیبانی از eSIM
وزن: ۲۰۸ گرم
ساختار بدنه: فلز و شیشه مقاوم در برابر خط و خش با پوشش Oleophobic
پردازنده: (Apple A12 Bionic Chipset (Hexa-core 2 x 2.5 GHz Vortex + ۴ x 1.6 GHz Tempest
گرافیک: Apple GPU 4-Core
حافظه: ۲۵۶ گیگابایت، عدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
حافظه رم: ۴ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶.۵ اینچ از نوع OLED با فناوری Super Retina و وضوح تصویر ۲۶۸۲×۱۲۴۲. تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای دو دوربین در پشت گوشی | دو دوربین ۱۲ مگاپیکسل + ۱۲ مگاپیکسل (Dual) با دریچهی دیافراگم f/1.8، به همراه قابلیت فوکوس خودکار و فلاش از نوع Quad LED. قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۲۴/۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی با سنسور ۷ مگاپیکسل با دریچهی دیافراگم f/2.4
نرمافزار: سیستم عامل iOS 12
باتری:باتری از نوع لیتیوم-یون با ظرفیت ۳۱۷۴ میلیآمپرساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی Lightning
قیمت: ۲۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان
در درجهی اول شاید تنها چیزی که هم موجب شگفتی شود و هم توی ذوق بزند، قیمت گوشی باشد! پرداخت مبلغی بالغ بر ۲۳ میلیون تومان برای یک گوشی هوشمند تنها زمانی منطقی است که به همچین مبلغی در زندگی نیاز نداشته باشید! با این اوصاف هستند برخی از افرادی که حاضرند این مبلغ را پای خرید جدیدترین و قویترین محصول حال حاضر شرکت اپل صرف کنند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که روی خرید این گوشی برنامه ریزی کردهاید، باید بگویم iPhone XS Max LLA هم از قدرت سختافزاری مناسبی برخوردار است و هم اندازهی مناسبی جهت بازی کردن دارد. پردازندهی A12، جدیدترین پردازندهی این شرکت است که با استفاده از فناوری ساخت ۷ نانومتری و ۶ هستهی پردازشی، توانسته در کنار بهبود قدرت و سرعت پردازنده، دمای تولید شده را نیز پایینتر نگه دارد. مجموعه سختافزاری این گوشی تجربهی لذتبخشی از بازیهای موجود در فروشگاه اپل برایتان به ارمغان میآورد. تقریبا کاری نیست که به این گوشی بسپرید و انتظار عملکردی کمتر از خارقالعاده را از آن داشته باشید. دوربین با کیفیت، اندازهی بزرگ، سختافزار قدرتمند و حافظهی ۲۵۶ گیگابایتی عواملی هستند که ارزش خرید iPhone XS Max LLA را به شدت بالا میبرند و این درحالیست که قیمت نهایی این گوشی با توجه به وضعیت آشفتهی اقتصادی، کاملا غیر منطقی بوده و بزرگترین ضعف آن محسوب میشود.

گوشی هوشمند شمارهی ۲
مشخصات فنی
ابعاد: ۱۵۸.۵ × ۷۶.۲ × ۸.۶ میلیمتر
سیمکارت: تک سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر)
وزن: ۲۰۰ گرم
ساختار بدنه: آلومینیوم با پوشش محافظ گوریلا گلس
پردازنده: (Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 (4 x 2.96 GHz Kryo 385 Gold & 4 x 1.7 GHz Kryo 385 Silver
گرافیک: Adreno 630
حافظه: ۵۱۲ گیگابایت، عدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
حافظه رم: ۸ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶ اینچ از نوع AMOLED و وضوح تصویر ۲۱۶۰× ۱۰۸۰. تراکم پیکسلی ۴۰۲ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای دو دوربین در پشت گوشی | دو دوربین ۱۲ مگاپیکسل + ۸ مگاپیکسل (Dual) به همراه قابلیت فوکوس خودکار و فلاش از نوع LED. قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی با سنسور ۸ مگاپیکسل.
نرمافزار: سیستم عامل اندروید Oreo 8.1
باتری: لیتیوم یونی ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی Type-C 1.0
قیمت: ۱۸.۵۲۰.۰۰۰ تومان
اگر با دیدن قیمت این گوشی قصد دارید فکر خرید گوشی مخصوص بازی را از ذهن خود خارج کنید، باید کمی صبر کنید! تنها دو گوشی اول هستند که با قیمتی نجومی و عجیب و غریب روانهی بازار شدهاند و در لیست ما جای گرفتهاند. گوشیهای معرفی شدهی بعدی با سختافزاری مشابه و عملکردی تقریبا یکسان، قیمت بسیار پایینتر دارند. اما چه چیزی Asus ROG Phone را به گوشی خاصی بدل میکند؟ اولین مورد، شکل ظاهری آن است که قدرت و جاهطلی آن را به رخ میکشد. طراحی این گوشی شاید برای خیلیها مورد پسند واقع نشود اما کاملا آن را برای بازی کردن مناسب میکند. دیگر عامل مهم، حافظهی داخلی ۵۱۲ گیگابایتی آن است که کاربران را نه تنها از خرید کارت حافظهی جانبی بینیاز میکند، بلکه خود منبعی برای ذخیرهی فایلهای حجیم به حساب میآید. حافظهی رم ۸ گیگابایتی در کنار پردازندهی ۸ هستهای و قدرتمند Qualcom 845، باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و صفحه نمایش ۶ اینچی، مجموعهی سخت افزاری کمنظیری را تشکیل میدهند که هیچ بازی نمیتواند در مقابل آن عرض اندام کند. بنابراین اگر با قیمت این گوشی مشکلی ندارید، Asus ROG Phone میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد که به انجام بازیهای موبایلی بدون کوچکترین مکث و مشکلی علاقه دارید.

گوشی هوشمند شمارهی ۳
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S10 Plus ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت
مشخصات فنی
ابعاد: ۷.۸ × ۷۴.۱ × ۱۵۷.۶ میلیمتر
سیمکارت: دو سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر)
وزن: رنگ های معمول ۱۷۵ گرم و رنگ های سرامیکی ۱۹۸ گرم
ساختار بدنه: فلز و شیشه (محافظ گوریلا گلس ۵ روی قاب پشتی + فریم آلومینیومی) دارای گواهینامه IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۱.۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه
پردازنده: (Exynos 9820 Octa-core (2 x 2.73 GHz Mongoose M4 + 2 x 2.31 GHz Cortex-A75 + 4 x 1.95 GHz Cortex-A55)
گرافیک: Mali-G76 MP12
حافظه: ۱۲۸ گیگابایت، قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه ی micro SD تا ۵۱۲ گیگابایت
حافظه رم: ۸ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶.۴ اینچ از نوع Dynamic AMOLED و وضوح تصویر ۳۰۴۰×۱۴۴۰ . تراکم پیکسلی ۵۲۲ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای سه حسگر دوربین. حسگر اول از نوع عریض (Wide) با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/1.5-2.4. حسگر دوم از نوع Telephoto با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/2.4. حسگر سوم از نوع Telephoto با رزولوشن ۸ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/2.4. قاببلیت فیلمبرداری با وضوح تصویر ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی از نوع عریض با رزولوشن ۲۴ مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.0
نرمافزار: سیستم عامل اندروید Pai 9.0
باتری: لیتیوم یونی ۴۲۰۰ میلی آمپر ساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی USB Type-C 1.0 v3.1
قیمت: ۱۲.۴۰۰.۰۰۰ تومان
قبل از پرداخت به مشخصات این گوشی، لازم است بدانید سامسونگ، مدل Galaxy S10 Plus را با دو مدل پردازنده ساخت شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون و پردازندهی اختصاصی خود تحت عنوان اگزینوس تولید کرده است. مدلهایی که با پردازندهی اختصاصی خود سامسونگ تولید میشوند، در خاورمیانه، آفریقا و اروپا عرضه میشوند و مدلهایی با پردازندهی اسنپدراگون در کشورهای آمریکای لاتین، آمریکا و چین عرضه میشوند. مدلهایی با پردازندهی اسنپدراگون، از حافظهی رم ۱۲ گیگابایتی، حافظهی ۱ ترابایتی و قدرت پردازشی به مراتب بالاتری بهره میبرند. چراکه از جدیدترین پردازندهی شرکت کوالکام با فناوری ساخت ۷ نانومتری در آن استفاده شده است. مدل معرفی شده اما با پردازندهی اگزینوس است که به نسبت گوشیهای دیگری که در اینجا به آن پرداختیم، از قدرت بسیار خوبی بر خوردار است و به هیچ وجه شما را نا امید نمیکند. مجموعه سخت افزاری این گوشی که شامل ۸ گیگابایت حافظهی رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و جدیدترین مدل پردازندهی اگزینوس که ۸ هستهی قدرتمند را در قلب خود جای داده میشود، از پس هر کار سنگینی که Galaxy S10 Plus با آن روبرو شود بر خواهد آمد. اندازهی ۶.۴ اینچی این گوشی نیز تجربهی لذت بخشی از انجام بازیهای ویدئویی را برایتان به ارمغان میآورد. در کنار همهی این موارد، بی انصافی است که به قیمت بسیار معقول این گوشی به نسبت گوشیهای معرفی شده در بالا یاد نکنیم. با این اوصاف، انتخاب با شما عزیزان است.

گوشی هوشمند شمارهی ۴
مشخصات فنی
ابعاد: ۸.۶ × ۷۲.۳ × ۱۵۷.۸ میلیمتر
سیمکارت: دو سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر)
وزن: ۱۸۹ گرم
ساختار بدنه: فلز و شیشه با محافظ گوریلا گلس ۵. دارای گواهینامه IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۲ متر و به مدت ۳۰ دقیقه
پردازنده: (HiSilicon Kirin 980 (7 nm Chipset Dual-core 2 x 2.6 GHz Cortex-A76 + Dual-core 2 x 1.92 GHz Cortex-A76 + Quad-core, 4 x 1.8 GHz Cortex-A55 CPU
گرافیک: Mali-G76 MP10 GPU
حافظه: ۱۲۸ گیگابایت، قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه ی micro SD تا ۵۱۲ گیگابایت
حافظه رم: ۶ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶.۴ اینچ از نوع OLED با فناوری Amoled و وضوح تصویر ۳۰۴۰×۱۴۴۰ . تراکم پیکسلی ۵۳۸ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای سه حسگر دوربین. حسگر اول از نوع Wide با رزولوشن ۴۰ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/1.8. حسگر دوم از نوع Ultrawide با رزولوشن ۲۰ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/2.2. حسگر سوم از نوع Ultra Wide با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل، دریچهی دیافراگم f/2.2. قاببلیت فیلمبرداری با وضوح تصویر ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی دارای دو حسگر دوربین. حسگر اول از نوع Wide با رزولوشن ۱۰ مگاپیکسل، دارای دریچهی دیافراگم f/1.9، مجهز به فوکوس خودکار. حسگر دوم از نوع Wide با رزولوشن ۸ مگاپیکسل، دارای دریچهی دیافراگم f/2.2
نرمافزار: سیستم عامل اندروید Pai 9.0
باتری: لیتیوم یونی ۴۱۰۰ میلی آمپر ساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی USB Type-C 1.0 v3.1
قیمت: ۱۰.۹۹۰.۰۰۰ تومان
گوشی موبایل هوآوی مدل Mate 20 Pro، قویترین گوشی هواوی موجود در بازار ایران است. این گوشی از جدیدترین پردازندهی ساخته شدهی هواوی یعنی HiSilicon Kirin 980 با فناوری ساخت ۷ نانومتری بهره میبرد و در کنار ۶ گیگابایت رم، میتواند از پس سنگینترین کارها نیز برآید. اما متاسفانه نکتهای منفی در رابطه با این گوشی وجود دارد که لازم است بدانید! به دلیل جنگ سیاسی چین و آمریکا و در نتیجه تحریم چین توسط آمریکا، گوگل شرکت هوای را تحریم کرد. لذا نسخههای آتی گوشیهای هوشمند هواوی با سیستمعامل اندروید، به اپلیکیشنهای محبوبی مانند گوگل پلیاستور، جیمیل و یوتیوب دسترسی نخواهند داشت. البته گوگل اعلام کرده دارندگان گوشیهای کنونی اندرویدی میتوانند بهروزرسانیهای منتشرشدهی گوگل برای سرویسهای این شرکت را دریافت کنند. اما درصورت قطع همکاری گوگل با هواوی، این شرکت تنها میتواند از نسخهی عمومی اندروید استفاده کند و نمیتواند به اپلیکیشنهای اختصاصی و سرویسهای گوگل دسترسی داشته باشد. بنابراین، با توجه به رنج قیمت مساوی این گوشی با پرچمدار خانوادهی نوت شرکت سامسونگ، پیشنهاد میشود از گوشی سامسونگ مدل Galaxy Note 9 استفاده کنید که مشخصات کلی آن به شرح زیر است.

گوشی هوشمند شمارهی ۵
مشخصات فنی
ابعاد: ۸.۸ × ۷۶.۴ × ۱۶۱.۹ میلیمتر
سیمکارت: دو سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر)
وزن: ۲۰۱ گرم
ساختار بدنه: فلز و شیشه با محافظ گوریلا گلس ۵ روی قاب پشتی. دارای گواهینامه IP68 مقاوم در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۱.۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه
پردازنده: (Samsung Exynos 9810 Chipset (Octa-Core Mongoose, 4 x 2.9 GHz Exynos M3 + 4 x 1.9 GHz Cortex-A55
گرافیک: Mali-G72
حافظه: ۱۲۸ گیگابایت، قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه ی micro SD تا ۵۱۲ گیگابایت
حافظه رم: ۶ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶.۴ اینچ از نوع OLED با فناوری Super Amoled و وضوح تصویر ۲۹۶۰ × ۱۴۴۰. تراکم پیکسلی ۵۱۶ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای دو دوربین در پشت گوشی | دو دوربین ۱۲ مگاپیکسل+ ۱۲ مگاپیکسل. دوربین اول با دریچهی دیافراگم f/1.5 و دوربین دوم با دریچهی دیافراگم f/2.4 همراه با فوکوس خودکار. قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی دارای سنسور با رزولوشن ۸ مگاپیکسل با دریچهی دیافراگم f/1.7 و مجهز به فناوری فوکوس اتوماتیک
نرمافزار: سیستم عامل اندروید Oreo 8.1
باتری: لیتیوم یونی ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی USB Type-C 1.0 v3.1
قیمت: ۱۱.۴۶۰.۰۰۰ تومان
مشخصات سختافزاری این گوشی تا حدود زیادی با گوشی Mate 20 Pro برابر است و لذا نیازی به توضیح اضافه در رابطه با این گوشی نیست. اما نکتهی بسیار مهمی وجود دارد که باید به آن اشاره کرد. همانطور که میدانید، گوشیهای خانوادهی نوت سامسونگ از قلم S-Pen بهره میبرند که ویژگیهای جالبی نیز به همراه دارد اما این گوشی در مقایسه با پرچمدار سری S سامسونگ یعنی S10 Plus که به عنوان سومین گوشی مخصوص بازی به آن اشاره کردیم، از قدرت سختافزاری به مراتب پایینتری برخوردار است. لذا با توجه به اختلاف قیمت کمی که این دو گوشی در بازار فعلی ایران دارند، پیشنهاد ما خرید گوشی S10 Plus است. اما انتخاب با خودتان است. اگر به قلم علاقهمند هستید، پیشنهاد ما گوشی Galaxy Note 9 است و در غیر اینصورت، هیچ فاکتوری ترجیح آن بر S10 Plus را توجیه نمیکند.

گوشی هوشمند شمارهی ۶
مشخصات فنی
ابعاد: ۹.۳ × ۷۵.۴ × ۱۶۱.۶ میلی متر
سیمکارت: دو سیم کارت سایز نانو (۸.۸ × ۱۲.۳ میلیمتر)
وزن: ۱۹۰ گرم
ساختار بدنه: فلز و شیشه. دارای بدنهی بسیار مقاوم
پردازنده: (Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 (Octa-core (4 x 2.96 GHz Kryo 385 Gold & 4 x 1.7 GHz Kryo 385 Silver
گرافیک: Adreno 630
حافظه: ۱۲۸ گیگابایت، عدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
حافظه رم: ۸ گیگابایت
صفحهنمایش: سایز ۶ اینچ از نوع LCD با فناوری IPS و وضوح تصویر ۲۱۶۰ × ۱۰۸۰. تراکم پیکسلی ۴۰۳ پیکسل بر هر اینچ
دوربین: دارای دو دوربین در پشت گوشی | دو دوربین ۱۲ مگاپیکسل+ ۲۰ مگاپیکسل. دوربین اول با دریچهی دیافراگم f/1.8 و دوربین دوم با دریچهی دیافراگم f/1.8 همراه با فوکوس خودکار. قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه. دوربین سلفی دارای سنسور با رزولوشن ۲۰ مگاپیکسل با دریچهی دیافراگم f/2.2 و قابلیت فیلمبرداری با وضوح ۱۰۸۰p
نرمافزار: سیستم عامل اندروید Oreo 8.0
باتری: لیتیوم یونی ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت (غیر قابل تعویض توسط کاربر)
ارتباطات: پشتیبانی از فناوری ۴G و دارای بلوتوث نسخهی ۵ و درگاه ارتباطی USB Type-C 1.0
قیمت: ۵,۹۹۰,۰۰۰ تومان
شاید کمتر کسی فکرش را هم میکرد شیائومی بتواند با تولید گوشیهای هوشمند قدرتمند و مقرون به صرفه، نقش پر رنگی در بازار گوشیهای موبایل ایفا کند. این شرکت با تولید گوشیهای با کیفیت و در عین حال ارزان قیمت توانست محبوبیت بالایی نزد کاربران پیدا کند تا اینکه بالاخره محصولی تولید کرد که نه تنها از نظر قیمت، بلکه از نظر سختافزار نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد. گوشی Xiaomi Black Shark با بهرهمندی از جدیدترین پردازندهی کوالکام، یعنی Snapdragon 845، به همراه ۸ گیگابایت حافظهی رم و حافظهی ۱۲۸ گیگابایتی، قادر است عملکرد کمنظیری را در انجام کارهای روزمره و بازیهای سنگین از خود نشان دهد. هیچ بازی یا برنامهای در فروشگاه گوگل وجود ندارد که بتواند پرچمدار مخوف شیائومی را به چالش بکشد. بهترین ویژگی این گوشی اما فقط و فقط در قیمت آن خلاصه میشود! افت قیمت از ۱۱ میلیون تومان تا ۶ میلیون تومان (از گوشی Galaxy Note 9 به Xiaomi Black Shark)، در کنار قدرت سختافزاری بیشتر این محصول، در نوع خود بسیار جالب است. ظاهر این گوشی نیز کاملا از قدرت درونی آن خبر میدهد و به صورت مناسبی برای بازی طراخی شده است. بنابراین آخرین گوشی انتخابی ما، محصول قدرتمند شیائومی است که در کنار صفحه نمایش ۶ اینچی با کیفیت، ۸ گیگابایت رم، پردازندهی ۸ هستهای قدرتمند و باتری با ظرفیت بالا، به راحتی میتواند از پس نیازهای شما برآید.
نتیجهگیری
با مطالعهی ویژگیهای سختافزاری و قیمت مورد نظر گوشیهای پیشنهادی در بالا، به این نتیجه میرسیم که همچنان راه درازی در پیش روی گوشی های هوشمند در مسیر رسیدن به قدرت مطلوب در کنار قیمتی معقول وجود دارد. البته درست است که در این وضع آشفتهی اقتصاد، قیمت هیچ وسیلهای معقول نیست اما با این اوصاف، سوای یکی دو مورد از گوشیهای پر قدرت با قیمت کم، نمیتوان همچین مبلغی را بدون در نظر گرفتن همهی موارد، خرج گوشی هوشمند کرد. اما نکتهی مثبتی که وجود دارد، تلاشهای صورت گرفته توسط شرکتهای سازندههای سختافزار دنیا است. اگر به خاطر داشته باشید، مایکروسافت اولین سازندهی سختافزار به حساب میآمد که قدرت رایانههای شخصی را به تبلتها آورده بود. هرچند نمیشد قدرت آنها را باهم مقایسه کرد اما با اینحال میشد از محصولات سرفس (Surface) این شرکت به عنوان یک کامپیوتر کوچک یاد کرد. روزها گذشت و شرکتهای دیگری از قبیل اپل، سامسونگ، ایسوس و باقی شرکتها با طراحی لپتاپها و تبلتهای کوچک اما پرقدرت، توانستند تا حدودی در مسیر موفقیت گام بردارند. این موضوع زمانی اهمیت پیدا کرد که محصولات اینچنینی از محبوبیت بالایی در بین دانشجویان برخوردار شدند و به خوبی توانستند نیازهای آنها را فراتر از آنچه تلفنهای هوشمند قادر به انجام آن بودند مرتفع سازند. به دو سال گذشته برگردیم میبینیم که لپتاپهای گیمینگ از قطر و وزن بسیار بالایی برخوردار بودند اما امروزه با استفاده از تکنولوژی Q-Max، بسیاری از لپتاپهای گیمینگ حتی از لپتاپهای میانردهی سالهای قبل نیز سبکتر و باریکتر شدهاند. این مثال را ضروری دیدم تا امکان دستیابی گوشیهای هوشمند به قدرت کافی را دور از انتظار ندانیم و همانطور که در ابتدای این بند به آن اشاره کردم، اقدامات شرکتهای نامبرده در راستای تولید گجتهای کوچک و پرقدرت، نوید آیندهای درخشان را میدهد؛ جایی که به زودی شاهد گوشیهای هوشمندی خواهیم بود که نه تنها از قدرت کافی جهت پردازش اطلاعات سنگین برخوردارند، بلکه نقطه ضعفهای موجود را نیز تا حد زیادی برطرف ساختهاند.